Skip links

Les 01 Speculative

Tijdens de eerste les van Speculative gegeven door Jurian hebben we een korte introductie gehad met interface en speculative. Na een korte presentatie hebben we een workshop gedaan waarin we in een grote cirkel moesten staan met op a4 geschreven gebouwen en objecten zoals een Kerk, AZC, Klimaatmars en het openbaar vervoer. In plaats van kiezen moesten we tussen we a4tjes staan en daarbij moest je een link leggen tussen de twee opties.

 

Ik had als opties de Kerk en Basisschool. Een iets wat vreemde combinatie maar hoe moest je die combineren? Met speculatie in het achterhoofd geprobeerd om er een verhaal aan te geven.

 

De kerk krijgt steeds minder macht, het aantal kerkbezoeken daalt flink en wie weet wordt de kerk zelfs gesloten. Het aantal kinderen en basisscholen neemt juist toe, door de leegstaande kerken te gebruiken als basisschool haal je er alleen maar voordelen uit. Maar wat nou als de pastoor les zou geven? De kinderen nieuwe dingen leren en een toekomst bieden in plaats van ze onzedelijk te misbruiken.

 

Het was een pittige opdracht maar zeker een leuke kennismaking, voor volgende week moeten we een a1 poster maken met daarop je gekozen onderwerp of richting.